Mijn favorieten

Nieuws

Woningmarkt gaat door ondanks crisis
Geplaatst op: 1 april 2020
Of je nog veilig een huis kan bezichtigen in coronatijd, of je de financiering bij de bank nog rond krijgt en hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen.
Verscherpte werkwijze in verband met Corona virus
Geplaatst op: 17 maart 2020
Gezien de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en alle andere belangen, kunnen bezichtigingen plaatsvinden. Echter, onder stringente voorwaarden.
Het tekort aan woningen loopt harder op dan verwacht
Geplaatst op: 13 februari 2020
In 2022 bereikt het tekort een dieptepunt van 360.000, mogelijk zelfs 380.000 woningen, blijkt uit onderzoek door vastgoedadviseur Capital Value en onderzoeksbureau ABF Research.
Verduurzaming woningmarkt valt stil
Geplaatst op: 10 oktober 2019
NVM: Verduurzaming van de woningmarkt valt stil. Er zijn in het derde kwartaal van 2019 weer minder woningen te koop gezet dat het vorige kwartaal. “De bestaande koopwoningmarkt is krapper geworden met het gevaar dat de prijzen op termijn weer sterker zullen stijgen” aldus Gaby Balkema namens NVM-vakgroep Wonen. “Als de nieuwbouw stil ligt, stokt ook de doorstroming op de markt” stelt NVM-voorzitter Onno Hoes.
Daling van het aantal verhuizingen in Veenendaal
Geplaatst op: 7 maart 2019
Binnen de gemeente Veenendaal verhuisden vorig jaar 4.234 inwoners naar een nieuw adres. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
Salderingsregeling en BTW zonnepanelen
Geplaatst op: 22 februari 2019
De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen duurt een jaar langer. Het omvormen van de salderingsregeling naar een terugleversubsidie is volgens minister Wiebes (EZK) complexer dan gedacht. Daarom verlengt hij de regeling met een jaar, tot en met 31 december 2020.
Wetswijzigingen in 2019
Geplaatst op: 13 december 2018
Wetswijzigingen in 2019

Welke wijzigingen vinden er plaats in 2019 met betrekking tot de woningmarkt?
NHG grens 2019
Geplaatst op: 27 november 2018
Wat is NHG?
NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze garantie betekend dat je in veel gevallen niet met een schuld blijft zitten, wanneer je onverhoopt jouw huis tegen een lager bedrag moet verkopen en als gevolg hiervan de hypotheek niet kan aflossen.
Wat is de Starterslening?
Geplaatst op: 22 mei 2018
De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk. De starterslening is mogelijk bij zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw in Veenendaal. Lees snel verder om te zien of jij ook in aanmerking komt.
NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren
Geplaatst op: 20 april 2018
NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren

Per 17 juni 2018 gelden voor het verkrijgen van NHG nieuwe Voorwaarden & Normen (V&N). Hiermee worden belemmeringen weggenomen voor senioren die willen verhuizen naar een meer passende en vaak goedkopere woning.
Woningmarktcijfers 1e kwartaal
Geplaatst op: 13 april 2018
Donderdag 12 april, zijn de cijfers bekend gemaakt over het 1e kwartaal 2018 ten aanzien van de woningmarkt in Nederland en in de woningmarktregio’s van de NVM afdeling Wageningen. In onze regio werden in gemiddeld 57 dagen, 604 woningen verkocht en dat betekent een daling van maar liefst 20,4% ten opzichte van vorig jaar. De transactieprijzen zijn in datzelfde jaar met 8,5% gestegen.
Landelijke Open Huizen Dag
Geplaatst op: 2 april 2018
Zaterdag 7 april vindt de 20e landelijke NVM Open Huizen Dag plaats. Dat er minder woningen aan de open huizen dag meedoen is logisch, omdat er veel minder woningen in aanbod staan. Toch is het nog steeds een kwart van de te koop staande woningen die meedoen. Er zijn voldoende verkopers die dankbaar gebruik maken van deze halfjaarlijkse dag.
Vijf aanbevelingen voor de woningmarkt
Geplaatst op: 29 maart 2018
De NVM heeft een brief gestuurd aan alle 380 Nederlandse gemeenten met vijf aanbevelingen voor de woningmarkt. Het verzoek aan de nieuw gekozen gemeenteraad is om deze aanbevelingen te betrekken bij de coalitieonderhandelingen.
Start Verkoop De Leeftuin
Geplaatst op: 21 maart 2018
Stoere woningen met een heerlijke veranda of tuinkamer. Leve het buitenleven! Op wooneiland F in de Veenderij, het zuidelijke deel van Veenendaal Oost, komt nieuwbouwplan De Leeftuin.

Start verkoop zaterdag 24 maart van 10.00 - 12.00 in het I-CENTRUM in VEENENDAAL-OOST.
Voortgang bouw Het Stempel fase 2
Geplaatst op: 12 maart 2018
Als bewoner van Het Stempel woon je straks waar Veenendaal leeft. De appartementen worden gebouwd in hartje Veenendaal.
De bouwwerkzaamheden van Het stempel fase 2 zijn in volle gang. Bekijk de foto impressie van de bouwplaats.
5 koopwoningen, nieuwbouwproject De Spil
Geplaatst op: 1 maart 2018
Tussen het centraal station en het centrum van Veenendaal wordt een nieuwbouwproject gerealiseerd met in totaal 5 koopwoningen. Dit project bestaat uit 2-onder-1 kap woningen en 3-onder-1 kapwoningen gelegen aan de Lindenlaan en de Acacialaan te Veenendaal.
De groene woonomgeving is rustig, kindvriendelijk en zeer centraal. Het centraal station en het gezellige centrum van Veenendaal zijn beide op loopafstand.
Geruststellend rapport over gevolgen stijgende rente op de koopwoningmarkt
Geplaatst op: 28 februari 2018
De Nederlandse koopwoningmarkt kan de komende jaren een stijging van de hypotheekrente, mede door de te verwachten inkomstontwikkeling, goed opvangen. Dat is de geruststellende conclusie in het rapport ‘Effecten mogelijke rentestijging in de koopsector’ dat de Amsterdam School of Real Estate op 20 februari heeft gepresenteerd.
Veel gestelde vragen
Geplaatst op: 23 februari 2018
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat je dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat je tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt. Een NVM-makelaar kan de vragen waar je tegenaan loopt beantwoorden. De meest voorkomende vragen hebben we voor je op een rij gezet.
Wat is een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 16 februari 2018
Wat is een aankoopmakelaar? 
Als u een huis op het oog heeft, komt u vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal u natuurlijk netjes informatie geven en alles over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen.
Funda introduceert een adreswijzigingsdienst
Geplaatst op: 9 februari 2018
Funda heeft een adreswijzigingsdienst geïntroduceerd voor het hele huishouden. Met deze dienst kan je makkelijk en veilig een verhuizing aanmelden. De dienst biedt een moderne oplossing voor het doorgeven van het nieuwe adres aan bedrijven en instanties. Vanaf € 5 neemt Funda alle rompslomp uit handen. Deze nieuwe dienst past helemaal in het nieuwe streven van Funda om mensen tijdens de hele wooncyclus te ondersteunen.
De Weverij 19 stadsvilla's in Veenendaal
Geplaatst op: 2 februari 2018
Op 2 februari starten wij met de verkoop van project "De Weverij". 19 ruime stadsvilla's aan de rand van het centrum van Veenendaal. In deze fase zijn er diverse mogelijkheden met betrekking tot de indeling van de woning.
Het woningtekort in Nederland
Geplaatst op: 26 januari 2018
Op 18 januari vond een debat plaats in de Tweede Kamer over ruimtelijke ordening. Twee voor de NVM belangrijke onderwerpen kwamen aan bod; het woningtekort in Nederland en de VAB-problematiek.
Van Dijk Van Essen blikt terug op 2017
Geplaatst op: 12 januari 2018
Zo aan het begin van 2018 kijken we nog even terug op het afgelopen jaar.
Ik begin met een paar leuke feitjes uit de woningmakelaardij. Deze gegevens zijn gebaseerd op cijfer van de NVM over 2017.
Wetswijzigingen 2018 met betrekking tot de woningmarkt
Geplaatst op: 2 januari 2018
Welke wetswijzigingen zijn er per 1 januari 2018 ingegaan die betrekking hebben op de woningmarkt? Wij hebben de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje gezet.