Mijn favorieten

Wat is een aankoopmakelaar

Wat is een aankoopmakelaar? 
Als u een huis op het oog heeft, komt u vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal u natuurlijk netjes informatie geven en alles over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen.

Dat betekent dat hij primair de belangen van de verkoper behartigt en niet de uwe. Dat begint al met de prijs van de woning. De makelaar van de verkoper wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en u wilt uiteraard zo min mogelijk betalen.

Het is daarom verstandig u onafhankelijk te laten adviseren. Door een makelaar die niet voor de verkoper werkt, maar voor ú. En dat noemen we een NVM-aankoopmakelaar.

Wat doet een aankoopmakelaar?
Een NVM-aankoopmakelaar kan u tijd, geld en zorgen besparen. Zo kan hij u duidelijke informatie over de historie van het huis, over de omgeving en over de bestemmingsplannen in de buurt geven.

Daarnaast attendeert hij u op zaken waar u zelf wellicht niet aan denkt, zoals wat u moet doen bij verborgen gebreken. Ook weet hij of de vraagprijs wel reëel is en kan hij voor u de altijd lastige onderhandelingen voeren.

Een NVM-aankoopmakelaar ontzorgt u tijdens het gehele aankooptraject. Hij adviseert u dus ook over ontbindende voorwaarden die voor u belangrijk zijn en het traject bij de notaris.

Koop geen kat in de zak. Schakel altijd een NVM-aankoopmakelaar in als u een huis op het oog heeft.


(bron:NVM)