Mijn favorieten

Funda introduceert een adreswijzigingsdienst

Funda heeft een adreswijzigingsdienst geïntroduceerd voor het hele huishouden. Met deze dienst kan je makkelijk en veilig een verhuizing aanmelden. De dienst biedt een moderne oplossing voor het doorgeven van het nieuwe adres aan bedrijven en instanties. Vanaf € 5 neemt Funda alle rompslomp uit handen. Deze nieuwe dienst past helemaal in het nieuwe streven van Funda om mensen tijdens de hele wooncyclus te ondersteunen.
Het idee voor deze dienst is ontstaan door een gebruikersonderzoek van Funda. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat dat er bij het doorsturen van post en het doorgeven van adreswijzigingen tegenwoordig veel misgaat. Daarnaast kost dit ook nog eens veel tijd. De gebruiksvriendelijke adreswijzigingsdienst is door Funda in samenwerking met Moving Digital ontwikkeld.

Complete lijst van bedrijven
De digitale dienst maakt het leven van iedereen die midden in een verhuizing zit een stukje makkelijker. Funda-bezoekers kunnen in de online tool simpelweg de bedrijven en organisaties aanvinken met wie zij een relatie hebben. Diverse bedrijven van energiebedrijven tot verzekeraars, van pensioenfondsen tot goede doelen zijn in deze tool opgenomen. Funda geeft vervolgens een overzicht van de status van elke losse adreswijziging. Hierin is ook duidelijk te zien of er nog meer informatie doorgegeven moet worden aan deze bedrijven, bijvoorbeeld een meterstand of een polisnummer.

Adreswijziging vanaf € 5
De dienst is er voor het hele gezin: bij ieder bedrijf kan je aangeven voor welk lid binnen het huishouden de adreswijziging moet worden doorgegeven. De kosten van de adreswijzigingsdienst bedragen € 5 voor 1 persoon en € 10 voor een meerpersoonshuishouden. ‘Voor de prijs van minder dan 7 postzegels nemen we je alle rompslomp uit handen,’ zegt Jacqueline Post, directeur Marketing van Funda. ‘Je kunt je adreswijziging al doorgeven zodra je weet wanneer de verhuizing plaatsvindt. En doordat je uit een lijst selecteert, zie je minder snel een partij over het hoofd. Dat kan je achteraf een hoop gedoe besparen.’

Onderdeel van nieuwe strategie Funda
De introductie van de dienst is onderdeel van de nieuwe strategie van Funda. Daarmee verandert de website van een vraag-en-aanbod-site in een platform voor de totale wooncyclus. De komende tijd zal Funda meer nieuwe diensten voor de consument op de markt brengen.

(bron: NVM)