Makelaar Rhenen

Makelaar Rhenen

Van Dijk – Van Essen makelaars is jouw makelaar in Rhenen en Veenendaal. Van een gratis waardebepaling van je woning tot en met de professionele begeleiding bij de aankoop of verkoop van jouw woning, wij staan graag voor je klaar. Onze gecertificeerde NVM makelaars komen geheel vrijblijvend bij je langs voor een gratis waarde indicatie. Wij bekijken naast de locatie van de woning ook naar de huidige marktsituatie, de bouwkundige staat en hoe de woning is afgewerkt. Wil jij weten wat jouw huis of appartement waard is? Bel voor een afspraak of neem contact op via de onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen

Full Service

Kies je voor Van Dijk – Van Essen makelaars dan kun je rekenen op een totaalpakket waarbij we je van A tot Z ontzorgen en we het maximale resultaat uit je huidige woning halen. Voor tal van diensten kan je een beroep doen op Van Dijk – Van Essen makelaars. 

Een greep uit ons dienstenpakket:

Makelaar Rhenen bij aankoop van een woning

Als makelaar in Rhenen en Veenendaal zijn wij je graag van dienst als je een woning in de regio zoekt. Natuurlijk heb je al gekeken op Funda en op de websites van diverse lokale makelaars. Via internet kan je een eerste indruk krijgen van een woning maar voordat je overgaat tot de koop moet je een woning en niet te vergeten de ook de buurt “beleven”.  De volgende stap is kijken hoe jij eigenaar van zo’n mooi huis kan worden?

Zijn er zaken waar je extra aandacht aan moet schenken tijdens een bezichtiging? Als koper van een woning heb je een onderzoek plicht, het is dan ook noodzakelijk om een woning kritisch te bekijken en de juiste vragen stellen. Als je besluit te gaan bieden, hoeveel moet je dan bieden? Met onze jarenlange ervaring en lokale kennis kom je goed voorbereid aan tafel. Op zoek naar een enthousiaste en betrokken makelaar in Rhenen of Veenendaal? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

Verkoop van je woning

Als je een professionele makelaar zoekt voor de verkoop van je woning in de regio Rhenen en Veenendaal, dan is Van Dijk – Van Essen makelaars dé makelaar. Niet voor niets zijn wij al jaren een begrip in de regio. Wij staan garant voor een proactieve houding en je kunt op ons rekenen op veel fronten. Wij beschikken over een groot relatie netwerk en beheren een actueel zoekersbestand. Na het bepalen van de waarde, stellen we een uitgebreide en professionele verkoopbrochure samen van jouw woning. Deze brengen we onder de aandacht via onze website, via Funda en onze social media kanalen. Naast de online kanalen presenteren wij je woning ook in de etalage van ons makelaarskantoor aan de Kerkewijk 113 in Veenendaal. 

Bij bezichtigingen leiden wij belangstellenden door je woning en onderhandelen namens jou (uiteraard in goed overleg). Daarna stellen wij de koopovereenkomst op en nemen deze samen uitgebreid door. Onze makelaars begeleiden je tot en met de overdracht bij de notaris. Kortom, geef je ons opdracht om je woning te verkopen dan heb je er geen omkijken meer naar.

Taxatie

Het maken van een taxatierapport is tegenwoordig behoorlijk complex. Als gecertificeerde Register Makelaar-Taxateur kan je bij ons kantoor terecht voor een NWWI gevalideerde taxatie. Wij taxeren bestaande woningen maar ook jouw nog te realiseren nieuwbouw woning. Dit kan op basis van de bouwtekeningen, technische omschrijving en een specificatie van de kosten van de bouw. Wij mogen taxeren voor in een straal van 20 km rond ons kantoor.

Bouwkundige keuring

Wanneer je oog is gevallen op een wat oudere woning, kan het zinvol zijn om die woning door een bouwkundige te laten keuring. Hiermee bepaal je de bouwtechnische staat van de woning en ben je  op de hoogte van eventuele mankementen en aandachtspunten. Wij werken samen met onafhankelijke bouwtechnisch inspecteurs. Kortom, voor een waardebepaling, taxatie, aankoop, verkoop en nieuwbouw in Rhenen en Veenendaal zijn wij je aangewezen partner. 

Energielabel

Vanaf 1 januari 2021 is er een er een nieuw energielabel. Als eigenaren van een woning ben je verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Indien je nog een geldig vereenvoudigd energielabel (VEL) of een Energie-Index (EI) hebt, blijft deze gewoon 10 jaar geldig. Op het energielabel staat de datum “geldig tot” vermeld. Via onze website kan je eenvoudig een Energielabel aanvragen, vergelijk en selecteer een energielabel-adviseur en maak een afspraak.

De adviseur komt bij je langs en neemt de woning ter plaatse op. Gemiddeld duurt dit 1 à 2 uur en je dient voor deze woningopname aanwezig te zijn. Zorg daarnaast dat je zoveel mogelijk informatie zoals bouwtekeningen, documentatie en facturen van verbetermaatregelen beschikbaar hebt. De adviseur berekent vervolgens de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvang je het afschrift van het energielabel.

Vrijblijvend contact opnemen

Kom gerust eens langs en informeer naar wat wij voor jou kunnen betekenen of neem contact op met jouw makelaar in Rhenen en Veenendaal.

Kosten koper is de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor het opmaken van de Leveringsakte en de kosten om deze akte in te schrijven in het Kadaster.

De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. De verkopende makelaar kan en mag daarom niet tegelijkertijd de belangen van een koper behartigen. Daarom is het verstandig een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.
 

Nee, de vraagprijs moet gezien worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. De verkoper kan daarop beslissen of het bod  wel of niet geaccepteerd zal worden.

Van Dijk - Van Essen makelaars