Taxatie Veenendaal 

Taxatie Veenendaal 

Als gecertificeerde  ‘Register Makelaar-Taxateur’ staan wij geregistreerd bij het NRVT – Nederlands Register Vastgoed Taxateurs en bij de Stichting VastgoedCert. Van Dijk – Van Essen makelaars verricht officiële taxaties voor diverse doeleinden en vele opdrachtgevers in een straal van 20 km rond Veenendaal.

Vrijblijvend contact opnemen

NWWI Gevalideerd

Onze taxatierapporten worden gevalideerd door het NWWI – Het Nederlands Woning Waarde Instituut. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Wijzigingen taxatie Veenendaal

Per 1 oktober 2021 zijn de taxatierapporten gewijzigd en is het rapport veel uitgebreider geworden.

Wij verzorgen jouw taxatierapport v.a. € 699,- incl. btw en NWWI kosten, afhankelijk van type woning en type taxatie. Naast het taxeren van bestaande woningen, zijn wij ook gespecialiseerd in het taxeren in Veenendaal van nieuwbouw woningen. Deze taxatie wordt uitgevoerd op basis van bouwtekeningen, bestek en technische omschrijving.

Wanneer moet ik mijn huis laten taxeren?

Er kunnen diverse redenen zijn om jouw woning te laten taxeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Taxatie voor de aanvraag van een financiering bij aankoop;
  • Taxatie voor de aanvraag voor het wijzigen of omzetten van een bestaande financiering ;
  • Taxatie voor de financiering van een verbouwing;
  • Taxatie ten behoeve van afwikkeling van een nalatenschap;
  • Taxatie bij afwikkeling van een echtscheiding. 

Een taxatie is complex en veel meer dan slechts een optelsom. Factoren die hierbij een duidelijke rol spelen zijn o.a. het doel van de taxatie, de locatie, rechten en plichten die op een perceel rusten, de huidige marktsituatie en de bouwtechnische staat. Met onze jarenlange ervaring als Makelaar Taxateur in Veenendaal en Rhenen ben je bij ons aan het juiste adres!

Voordelen taxatie Veenendaal

Waardebepaling in Veenendaal bij Van Dijk Van Essen is een verstandig idee! Met ruim 30 jaar ervaring met het taxeren in Veenendaal en Rhenen van diverse woningen maakt dat wij de markt in Veenendaal en Rhenen door en door kennen. Weten wat er op een locatie heeft gespeeld of nog gaat spelen is een belangrijk onderdeel van het waarderen van een woning. Met onze lokale kennis en ervaring ben je verzekerd van een vlotte afhandeling en een gedegen taxatierapport.

Waardebepaling aanvragen

Ben je benieuwd wat jouw woning waard is maar heb je geen officieel taxatierapport nodig? Dan volstaat onze gratis waardebepaling. Hiervan wordt geen rapport opgesteld maar is een goed startpunt om nieuwe plannen te maken. Wij komen graag bij le langs voor een waardebepaling Veenendaal of een waardebepaling in Rhenen.

Een taxatie in Veenendaal aanvragen

Wil je direct een taxatie in Veenendaal of taxatie in Rhenen aanvragen? Vul dan hiernaast je gegevens in, of bel tijdens kantooruren met een van onze medewerkers. 

Vrijblijvend contact opnemen

Taxeren is het vaststellen van de waarde van een huis. Het vaststellen van de waarde is nodig voor een hypotheek, maar ook wanneer de huidige hypotheek wordt aangepast of overgesloten. Een taxatie is complex en veel meer dan slechts een optelsom. Factoren die hierbij een duidelijke rol spelen zijn o.a. het doel van de taxatie, de locatie, rechten en plichten die op een perceel rusten, de huidige marktsituatie en de bouwtechnische staat.  Het taxeren mag alleen worden gedaan door mensen die staan ingeschreven als Register-Taxateur. Bij aankoop van een nieuwe woning, wordt de taxatie uitgevoerd in opdracht van de koper. 

Er kunnen diverse redenen zijn om jouw woning te laten taxeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:  voor de aanvraag van een hypotheek, ten behoeve van afwikkeling van een nalatenschap of bij afwikkeling van een echtscheiding. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Voor het verkrijgen van een woningfinanciering, zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie, is een door het NWWI gevalideerd taxatierapport vereist.  Valideren betekent dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door het NRVT zijn voorgeschreven aangevuld met eisen van NHG in het kader van onafhankelijkheid en objectiviteit. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Van Dijk - Van Essen makelaars