Stille verkoop Veenendaal

Stille verkoop Veenendaal

Naast het woning aanbod dat op onze eigen website en op Funda presenteren, hebben wij ook altijd woningen in de ‘stille verkoop Veenendaal’. Stille verkoop wil zeggen dat de woning wel te koop staat, maar dat deze niet breed in de markt gezet wordt. Je zal deze woningen in Veenendaal dan ook niet op Funda of via sociale media vinden, ook staat er bij de woning geen TE KOOP bord in de tuin.


Woningen in de stille verkoop Veenendaal worden slechts aan een selecte groep kandidaten kenbaar gemaakt. Er zijn dan ook vaak meer huizen te koop in Veenendaal dan dat je op het eerste gezicht ziet! Om ook op de hoogte te zijn van “Stille verkoop Veenendaal” kan je via onze website een zoekopdracht plaatsen, dit is geheel kosteloos. In deze zoekopdracht kan je een aantal woonwensen kwijt die wij proberen te koppelen aan het aanbod.

Vrijblijvend contact opnemen

Waarom stille verkoop?

De reden dat verkopers kiezen om een woning in de stille verkoop te zetten kan zeer divers zijn. Enkele redenen kunnen zijn:

  • Men wacht op een nieuwbouwwoning en er is nog voldoende tijd om te verkopen;
  • Verkopers willen niet 2x verhuizen;
  • Men wil de woning alleen onder bepaalde voorwaarden verkopen;
  • Niet te veel ruchtbaarheid in de buurt;
  • Om privacy- of veiligheidsredenen.

Een woning in de stille verkoop Veenendaal wordt overigens wel opgenomen in het uitwisselingssysteem van de NVM. Alle NVM makelaars in de regio zijn hierdoor wel op de hoogte van het feit dat deze woning in de stille verkoop Veenendaal staat.

Voor- en nadelen van stille verkoop

De meeste mensen die voor stille verkoop Veenendaal kiezen stellen veel prijs op hun privacy. Er zijn geen foto’s online beschikbaar van de woning wat voor sommige verkopers ook veiligheidsvoordelen biedt. Omdat je minder zichtbaar bent duurt het vaak wel wat langer voordat de woning verkocht is. Na verloop van tijd is het natuurlijk altijd mogelijk om de woning niet langer in de stille verkoop Veenendaal te houden maar in de reguliere verkoop aan te bieden.

Naast het woning aanbod dat op onze eigen website en op Funda staat, zijn wij voortdurend bezig met nieuw aanbod. Tijdens de periode tussen het in verkoop nemen en de presentatie online worden deze woningen gepresenteerd op onze website onder “binnenkort te koop Veenendaal”. Wil je meer weten over stille verkoop Veenendaal of ben je op zoek naar een woning maar kan je dat ene droomhuis niet vinden? Neem dan contact op met ons kantoor of loop gerust eens binnen.

Vrijblijvend contact opnemen

Kosten koper is de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor het opmaken van de Leveringsakte en de kosten om deze akte in te schrijven in het Kadaster.

De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. De verkopende makelaar kan en mag daarom niet tegelijkertijd de belangen van een koper behartigen. Daarom is het verstandig een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.

Nee, de vraagprijs moet gezien worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. De verkoper kan daarop beslissen of het bod  wel of niet geaccepteerd zal worden.

Van Dijk - Van Essen makelaars