Hoe krijg je die woning misschien wel te pakken?

Hoe krijg je die woning misschien wel te pakken?

Op dit moment is sprake van een krappe woningmarkt. Wanneer je kans wilt maken op een woning, moet je dus vaak snel beslissen. Hierdoor ontstaat er bij kopers regelmatig stress en tijdsdruk. Want tegen de tijd dat jij jouw ideale woning op funda.nl ziet, heb je kans dat alle bezichtigingen al volgeboekt zijn en je te laat bent. Gelukkig kunnen wij je als NVM-aankoopmakelaar helpen.

Altijd overzicht van de huizenmarkt
Wij zien elke dag wat er nieuw op de markt komt, en hebben goed contact met collega-makelaars. Wij kennen als geen ander de lokale markt en houden alles voor je in de gaten. Door jouw woonwensen goed in kaart te brengen weten we precies waar je naar op zoek bent en wijzen je op alternatieven waar je zelf niet naar zou kijken. Met een eigen aankoopmakelaar ben je op alle fronten beter voorbereid, zodat je samen snel kunnen schakelen.

Jouw wensen
Maak vooraf een duidelijk financieel plaatje. In de huidige markt moet je snel schakelen waardoor je vooraf goed moet weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Een eerste gesprek met een financieel adviseur is kostenloos en geheel vrijblijvend!
Binnen jouw budget weten wij wat er mogelijk is, omdat wij dagelijks bijhouden voor welke prijzen woningen worden verkocht. Daarnaast kijken we kritisch en objectief naar wat een goed huis voor jou is. Is de buurt wel zo leuk als je aanvankelijk dacht? Met welke regels en verplichtingen krijg je te maken? Dit soort vragen komt elke huizenkoper tegen. Dus ook al doe je een aantal zaken zelf en is je handige vader mee, je doet er goed aan om ook een NVM-adviseur in de arm te nemen die je voor vervelende scenario’s kan behoeden. Zo maak je altijd een verstandige keuze.

Hoofd koel houden
Voor veel mensen is de aankoop van een huis de grootste uitgave van hun leven. Maar zeker als er volop belangstellenden zijn voor de woning die je op het oog hebt, krijg je maar weinig tijd om overal rustig over na te denken. Vaak wordt er verwacht dat je snel de knoop doorhakt en dan moet je oppassen voor emotionele beslissingen. Door ons als aankoopmakelaar voor je te laten bieden, is de kans veel kleiner dat je teveel voor een huis betaalt. Wij kijken onafhankelijk, laten ons niet leiden door de emotie en houden altijd het hoofd koel. Wij adviseren om het meest aantrekkelijke bod uit te brengen in de ogen van de verkoper. Het gaat daarbij lang niet altijd alleen maar om geld. Wij helpen je graag bij het bepalen van de beste strategie en denken aan jouw zakelijke belang. Laat jouw belangen nooit behartigen door de makelaar van de verkoper – die werkt immers voor de tegenpartij.

Hulp bij bieden
In een krappe markt zijn kopers al snel geneigd om boven de vraagprijs te gaan bieden. Wij kunnen je daarvoor behoeden als het niet nodig is. Of je er juist toe aansporen als je de financiële ruimte hebt en een hoger bod net het verschil kan maken. Uit ervaring weten we dat het niet altijd het hoogste bod is dat het huis krijgt, maar juist de bieder met het meest gunstige bod in de ogen van de verkoper. Zo voorkom je dat je onnodig te hoog biedt, maar vis je ook niet achter het net.

Onderzoeksplicht voor de koper.
Van jou als koper wordt verwacht dat je zelf de staat van de woning onderzoekt. Want gebreken die bij de bezichtiging kunnen worden ontdekt, mogen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en zijn voor rekening van de koper. Wij ontzorgen je zoveel mogelijk en adviseren je graag over alles wat met deze onderzoeksplicht te maken heeft.
Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we veel beter inschatten wat de werkelijke waarde is van het huis, wat zijn eventuele gebreken en wat kun je verwachten aan renovatiekosten.

Wij onderzoeken de staat van het onderhoud, eventuele gebreken en noodzakelijke reparaties. In sommige gevallen adviseren we je om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Daarnaast onderzoeken we het bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster en verplichtingen van de eventuele Vereniging van Eigenaren. Kortom: Als aankoopmakelaar houden we voor jou een helder overzicht van het aankoopproces, van begin tot eind.

Ontzorgen na de koop
Vlak voordat je naar de notaris gaat, is er een inspectie van de woning. Het kan namelijk zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan de woning is ontstaan. De verkoper moet die schade dan eerst herstellen of vergoeden. Ook na de verkoop blijven we beschikbaar voor vragen en advies.

Verhoog je kans in deze krappe markt
Wanneer je ons als aankoopmakelaar inschakelt, ben je optimaal voorbereid om zelfs op een krappe markt een nieuwe woning te vinden. Dus als je je kans wilt verhogen op het vinden van jouw droomhuis voor de juiste prijs, begin je met één telefoontje naar ons kantoor.


Van Dijk - Van Essen makelaars