Overbieden is de norm, maar hoeveel?

Overbieden is de norm, maar hoeveel?

Overbieden is de norm, maar hoeveel?
Het is inmiddels algemeen bekend dat de woningmarkt in Veenendaal en Rhenen net als de rest van het land erg krap is. Voor veel mensen is het momenteel haast onmogelijk om een woning te bemachtigen. De prijzen staan op recordhoogte en toch zien we bij de meeste transacties dat er nog ver boven de vraagprijs betaald wordt. Ook het CBS kwam in samenwerking met het Kadaster met nieuwe cijfers die aantonen dat meer dan de helft van de woningen in Nederland boven de vraagprijs werden verkocht. Waar het eerst een echt een fenomeen uit de Randstad was, zien we nu overal in Nederland en dus ook in onze regio dat overbieden de norm is.

Hoeveel wordt er nu eigenlijk overboden?
In onze NVM systemen is te zien wat het verschil tussen vraag- en transactieprijs is geweest. Per wijk en type woning is dit verschillend maar het geeft wel een goed beeld.

Hoe kun je als woningkoper je kansen op een winnend bod vergroten?
Uit diverse data over de landelijke huizenmarkt blijkt dat in veel gevallen het winnende bod door een aankoopmakelaar is gedaan! Het loont dus om je in deze oververhitte markt te laten bijstaan en adviseren door een specialist.

Onze ervaring leert dat het aantal biedingen per woning de laatste jaren ontzettend is gestegen. Deze krapte heeft hogere biedingen en verkoopprijzen tot gevolg. Potentiële kopers zijn daarom steeds meer op zoek naar expertise en begeleiding. Ook bij Van Dijk Van Essen staan we graag voor je klaar om met jouw bod tot een succesvolle aankoop te komen.

Wij adviseren je over een reële aankoopprijs op basis van onze ervaring en op basis van de vele data die wij tot onze beschikking hebben en vervolgens bespreken we met jou de strategie. Als geen ander kennen wij de lokale woningmarkt in Veenendaal, Rhenen en omstreken.  Samen hebben we maar één doel voor ogen: jouw droomhuis zo goed mogelijk en tegen de beste voorwaarden aankopen!

Aankoopbegeleiding als totaalconcept
Maar hier houdt onze betrokkenheid en begeleiding niet op. Wij controleren de koopakte voor je en nemen deze samen met jou door. Ook zijn wij aanwezig bij de inspectie van de woning op de transportdatum en begeleiden je bij de notaris. Aankoopbegeleiding is bij ons een totaalconcept.

Wil je meer weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor.


Van Dijk - Van Essen makelaars