Jouw kansen als starter op de woningmarkt

Jouw kansen als starter op de woningmarkt

Starters hebben het zwaar op de woningmarkt. Verschillende gemeenten helpen daarom starters met het kopen van hun eerste huis, waaronder ook de gemeente Veenendaal. Dit gebeurd met behulp van de starterslening. Met een starterslening vergroot jij direct jouw kans op de woningmarkt. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek bij de bank. Hierdoor wordt dat ene huis tóch mogelijk.

In de gemeente Veenendaal kun je een extra lening krijgen van maximaal €35.000 als je niet ouder bent dan 40 jaar. De starterslening is mogelijk bij zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw in Veenendaal en is bedoeld voor een specifieke doelgroep die net wat extra wilt lenen om hun eerste woning te kunnen kopen. De starterslening is de eerste drie jaren renteloos en aflossingsvrij. Na drie jaar vindt er een hertoetsing plaats om de actuele betaalcapaciteit vast te stellen. Bij een vrijgekomen inkomensruimte zullen deze gebruikt gaan worden om eerst de rente en daarna aflossing op de lening te voldoen.

Om in aanmerking te komen voor de starterslening moet deze samen met de hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie-voorwaarden vallen en mogen alle kosten van het huis niet hoger zijn dan de actuele NHG-norm. In 2022 is de NHG-kostengrens gestegen naar €355.000. Wat betekend dat je woning niet duurder mag zijn dan dit bedrag om in aanmerking te komen voor NHG.
Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geef je jouw geldverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer kunt doen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid. Een groot voordeel, want op een restschuld na verkoop van uw woning door financiële problemen zit je natuurlijk niet te wachten. Bovendien krijg je vaak een korting op de hypotheekrente bij hypotheken met NHG.

Ben jij als starter op zoek naar een woning in Veenendaal? En ben jij benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet voor de starterslening of NHG? Wij  maken graag een vrijblijvende afspraak om jou hierbij te helpen.
Wij beschikken als makelaarskantoor over grote lokale kennis in de gemeente in en om Veenendaal en Rhenen. Bovendien zijn wij goed op de hoogte van het nieuwe aanbod en mogelijke nieuwbouwplannen die kunnen aansluiten bij  jouw woonwensen. Wij geven je graag advies op maat en vertellen je precies wat jouw mogelijkheden zijn op de huidige woningmarkt.
Maak vrijblijvend een afspraak, bel 0318-542477


Van Dijk - Van Essen makelaars