Uit de stad en naar het dorp

Uit de stad en naar het dorp

Uit de stad en naar het dorp
In Nederland zijn we steeds vaker op zoek naar rust en ruimte. We zien in de NVM cijfers en op Funda dat deze trend doorzet. We zijn in grote mate nieuwsgierig naar woonmogelijkheden die de provincie te bieden heeft. Het wekelijkse bereik op Funda in de provincies is per woning meer dan verdubbeld. Interesse naar woningen in de stad is er nog steeds, maar de groei ten opzichte van 2019 is een stuk lager in de stad. Uit cijfers van Funda blijkt dat de concurrentie op de woningmarkt met name buiten de grote steden toeneemt..

De liefde voor de stad blijft
Wat opvalt is dat interesse in de steden minder hard groeide dan daarbuiten, en interesse in de top 10-steden wél hoger is.

Waarschijnlijk zijn mensen breder gaan zoeken – hierdoor is interesse buiten de stad gestegen – maar er is nog wel een voorkeur voor een woning in de stad.

Een andere verklaring is dat huizenkopers in de grote steden veel meer druk ervaren bij het kopen van een huis. Men voelt zich hierdoor genoodzaakt om elke kans te pakken die zich voordoet. Er worden meer concessies gedaan en mensen reageren sneller op huizen die niet helemaal aan hun eisen voldoen, om de simpele reden dat er weinig aanbod is.

Vertrekken uit de Randstad: waarom niet?
Wat weerhoudt twijfelaars ervan om de knoop door te hakken en te kiezen voor een woning buiten de Randstad. Voor de één zal dat het gemis van voorzieningen en gemak kunnen zijn, in een stad is immers alles binnen handbereik. Voor de ander kan juist reisafstand of de locatie van een school belangrijk zijn.

In Veenendaal vind je “best of both worlds”, de combinatie van een woning met veel meer buitenruimte aan de voet van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en toch op slechts 30 minuten (per trein) van de Randstad.

Kom eens kijken in Veenendaal, een dorp met stadse allure!

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden in en rond Veenendaal? Neem gerust contact op met ons kantoor wij helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe woning.


Van Dijk - Van Essen makelaars