Zonnepanelen

Zonnepanelen

De kosten die je maakt voor de aankoop van zonnepanelen bieden altijd rendement, omdat  zonnepanelen zichzelf ruim terugverdienen. Vaak is dit de voornaamste reden om zonnepanelen te kopen. Daarnaast is het minder belasten van het  milieu natuurlijk ook belangrijk.
De investering in zonnepanelen verdien je gemiddeld tussen de 5 en 8 jaar terug.  Dit betekent dat je daarna nog ongeveer 20 jaar kan profiteren van jouw eigen duurzame energie.

ZONNESTROOM GOEDKOPER DAN GRIJZE STROOM
De stroom die je via een energieleverancier geleverd krijgt is opgebouwd uit verschillende onderdelen, de werkelijke energiekosten zijn hier slechts een klein onderdeel van. Naast de energiekosten betaal je belasting (BTW en energiebelasting) via de energieleverancier en transportkosten en vaste kosten aan de netbeheerder. Wanneer je in zonnepanelen investeert betaal je alleen voor jouw eigen zonnestroomsysteem, dat zeker 25 jaar zijn capaciteit behoudt.
Zonnepanelen zijn door de razendsnelle ontwikkeling van de technologie de afgelopen jaren tot wel 80% goedkoper geworden. Van grijze stroom daarentegen blijven de prijzen stijgen. Hierdoor is zonnestroom inmiddels goedkoper dan grijze stroom van het net.

FINANCIEREN NIEUWE WONING EN ZONNEPANELEN
Zonnepanelen financieren kan ook via de hypotheek. Je kan dan tot 106 % van de woningwaarde lenen. Bespreek met jouw hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn, niet alle geldverstrekkers bieden namelijk deze mogelijkheid.

SALDERINGSREGELING
Tot en met 2023 kan je nog gebruik maken van de salderingsregeling zonnepanelen. Deze regeling betekend dat het overschot van de energie die jouw zonnepanelen opwekken terug geleverd wordt aan het stroomnet. Die capaciteit kan je dus op een ander moment wanneer de zon minder schijnt of ’s nachts weer gebruiken. Het wordt één op één tegen elkaar weggestreept. Dit levert je de komende jaren veel voordeel op.

BTW-TERUGGAVE
Een ander financieel voordeel is de teruggave van BTW bij de Belastingdienst. Een indirecte subsidie die je toch aardig wat oplevert. Deze  BTW teruggave wordt meestal als service door de leverancier van zonnepanelen geregeld en kost je niets extra.

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.


Van Dijk - Van Essen makelaars